Funerair spreker

Silver ceremonies AssenAls de dood je leven raakt staat de wereld even stil. Verdriet, ongeloof, berusting, boosheid, vele gevoelens kunnen zich op zo’n moment van ons meester maken. Tijdens die emotionele rollercoaster wordt in slechts een paar dagen tijd het afscheid van een dierbare vormgegeven.

De woorden die gesproken worden bij een uitvaart zijn daarvan een onderdeel. Niet iedereen heeft het echter in zich of voelt de behoefte zelf het woord te nemen tijdens een uitvaart. Daar is niets mis mee. Als een pastoor of dominee geen optie is, kan een funerair spreker uitkomst bieden.

Als Funerair spreker hielp ik nabestaanden die zo veel wilden zeggen, niet uitgepraat raakten, maar zelf het papier niet gevuld kregen of de kracht niet hadden bij het afscheid te spreken. Maar ook hielp ik nabestaanden die het moeilijk vonden met een verhaal te komen of voor wie het verhaal eigenlijk geen dierbare herinnering was.

Zo heb ik getracht elk bijzondere verhaal te verwoorden en tijdens het afscheid niet alleen recht te doen aan de overledene, maar ook aan hen die afscheid nemen.

 

Webdesign door The Little Man Company
Foto's by Dany Brix